01 apr
Blog Crna Gora
26 views
0 Comments

Flora i fauna

Flora i fauna

Preplitanje klimatskih tipova, stalno smjenjivanje južnih i sjevernih vazdušnih struja, učinilo je da ovi predjeli budu pogodno stanište za čak oko tri hiljade biljnih vrsta, među njima veliki broj endemičnih i reliktnih.

Posebno je značajno bogatstvo ljekovitog i aromatičnog bilja, divljeg voća i jestivih gljiva. Tamne šume četinara (smrča, bor, jela) zaslužne su i za ime zemlje – Crna Gora. Ovdje je i jedna od dvije evropske prašume, Biogradska gora.

Mogu se sresti preko tri stotine životinjskih vrsta, pa i neke koje su drugdje prava rijetkost. Pored vuka, medvjeda, divokoza, srna, kuna, risa, tu su i vidra, bjeloglavi sup, suri orao, sivi soko, jastreb, ćubasta patka; Apolonov leptir, kraška krtica, alpska rovčica, patka dupljašica… Naravno, ne izostaju vodozemci, zmije, gušteri, a najzanimljiviji je triton – planinski mrmoljak.

06dec

Oglasite apartmane, hotele, restorane…. na našem sajtu

Oglasite apartmane, hotele, restorane…. na našem sajtu Ono što naš sajt crnagoraapartmani.me nudi svojim korisnicima i po čemu se izdvaja od ostalih servisa je veća doza povjerenja u ...
Continue Reading
09okt

Oglasi za apartmane

Oglasi za apartmane Oglasi apartmane, želite da svoj apartman oglasite na internetu, na platformi koja se bavi izdavanjem stanova na dan. Crna Gora Apartmani su pravo mjesto za vas, imamo ponudu ...
Continue Reading
Translate »