Turizam Crna Gora

Turizam u Crnoj Gori

Turizam Crna Gora, more, jezera, kanjoni, planine omogucavaju da svako pronadje najbolji nacin da se kvalitetno odmori. U jednom danu, radoznali putnik moze sebi priustiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaza Budvanske rivijere. Rucak uz pjesmu ptica na Skadarskom jezeru, i veceru uz ognjiste na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turisticku destinaciju koja ima dosta toga da pruzi.

Crna Gora

Burna istorija ove male drzave, ostavila je za sobom neprocjenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima sirom ove ponosne zemlje. Turizam Crna Gora, plavo more sa nepreglednim plazama, nemirne vode bistrih rijeka i predivni planinski masivi. Pomijesani sa duhovima proslih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve sto je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

Crna Gora je ekoloska drzava. Tom cinjenicom zauzima primarno mjesto na turistickim mapama. Mnogobrojni suncani dani u ljetnjim mjesecima i velika kolicina snijega u zimskom periodu, odredjuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – ljetnji i zimski – rekreativni.

Pogledajte vise o turizmu na ovom linku.

 

Translate »