04 apr
Blog Buljarica, Blog Crna Gora
141 views
0 Comments

Buljarica

Buljarica se nalazi svega dva kilometra južno od Petrovca. Mesto ima nešto preko 100 stanovnika.Tokom sezone otvorena je još jedna prodavnica, poslastičarnica, nekoliko trafika i par prodavnica suvenira. Tu su naravno i nekoliko restorana gde možete da uplatite ručak ili večeru po povoljnim cenama.

Plaža u Buljaricama je duga preko 2 km. Pored plaže u sezoni možete naći dosta kafića. Cela plaža odzvanja nekim veselim ritmom.

Velika plaža pruža mogućnost za razne sportove na pesku. Podvodni svet obiluje raznim vrstama riba, školjki i drugim morskim stvorenjima. Tereni za ronjenje podvodni ribolov su odlični.

“Buljarica je dobila ime po bratstvu Buljarević, koje se pominje u mjestu još 1423. godine, kada se vlastelin Jovan Buljarević, zajedno sa još trinaest paštrovskih prvaka, potpisuje na mletačko-paštrovskom ugovoru. Stanovništvo se vjekovima bavilo poljoprivredom i stočarstvom, naročito vinogradarstvom i maslinarstvom.

Buljarica je, kao i cijeli Paštrovići, bila nekada poznata po veoma dobrom vinu i brojnim vinogradima, ali je nažalost, od svega ostalo samo sjećanje.”

06dec

Oglasite apartmane, hotele, restorane…. na našem sajtu

Oglasite apartmane, hotele, restorane…. na našem sajtu Ono što naš sajt crnagoraapartmani.me nudi svojim korisnicima i po čemu se izdvaja od ostalih servisa je veća doza povjerenja u ...
Continue Reading
09okt

Oglasi za apartmane

Oglasi za apartmane Oglasi apartmane, želite da svoj apartman oglasite na internetu, na platformi koja se bavi izdavanjem stanova na dan. Crna Gora Apartmani su pravo mjesto za vas, imamo ponudu ...
Continue Reading
Translate »